nieuws

Plan voor brug tussen Jemen en Djibouti

bouwbreed

Ontwikkelaar Middle East Development Company uit Dubai wil een 30 kilometer lange hangbrug bouwen tussen Jemen en het Afrikaanse Djibouti. Een regeringsfunctionaris van Jemen heeft dat gisteren bevestigd. Volgens hem vinden er momenteel gesprekken plaats met het bedrijf. Met het ambitieuze plan is een bedrag van zeker 1 miljard dollar gemoeid. De kosten moeten terug worden verdiend door tol te heffen. Jemen in het uiterste zuiden van het Arabisch schiereiland wordt van de Oost-Afrikaanse republiek Djibouti gescheiden door een smalle zeestraat, de Bab al-Mandab. Vlak voor de kust ligt het rotseiland Perim. De brug zou daar moeten beginnen.

Ontwikkelaar Middle East Development Company uit Dubai wil een 30 kilometer lange hangbrug bouwen tussen Jemen en het Afrikaanse Djibouti. Een regeringsfunctionaris van Jemen heeft dat gisteren bevestigd. Volgens hem vinden er momenteel gesprekken plaats met het bedrijf. Met het ambitieuze plan is een bedrag van zeker 1 miljard dollar gemoeid. De kosten moeten terug worden verdiend door tol te heffen. Jemen in het uiterste zuiden van het Arabisch schiereiland wordt van de Oost-Afrikaanse republiek Djibouti gescheiden door een smalle zeestraat, de Bab al-Mandab. Vlak voor de kust ligt het rotseiland Perim. De brug zou daar moeten beginnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels