nieuws

Overleg zandwinning Beuningen loopt spaak

bouwbreed Premium

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en Beuningen blijven lijnrecht tegenover elkaar staan over de aanpak van de grote zandwinning in de Gelderse gemeente. Een bestuurlijk overleg tussen de gemeente en het departement heeft gisteren niets opgeleverd.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en Beuningen blijven lijnrecht tegenover elkaar staan over de aanpak van de grote zandwinning in de Gelderse gemeente. Een bestuurlijk overleg tussen de gemeente en het departement heeft gisteren niets opgeleverd.
De gemeente Beuningen en het Rijk steggelen al geruime tijd over het winproject Geertjesgolf dat eigenlijk volgend jaar moet starten. Verkeer en Waterstaat vindt dat de gemeente in zee moet gaan met een groep landelijke winners die de meeste grond in eigendom hebben. Beuningen weigert dat en stelt dat het project Europees aanbesteed moet worden. Daardoor dreigt het project jaren vertraging op te lopen.
Volgens een woordvoerder van Verkeer en Waterstaat heeft het overleg met de gemeente gisteren “geen oplossing” geboden. “Of het op de spits wordt gedreven en er een gang naar de rechter komt, is nog niet besloten”, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel