nieuws

Overijssel pakt bedrijventerreinen aan

bouwbreed

De provincie Overijssel moedigt met vijf voorbeeldprojecten gemeenten aan hun oude bedrijventerreinen op te knappen. De vijf aangekondigde herstructureringsprojecten worden opgezet in samenwerking met de betrokken gemeenten. Gisteren werd het officiële startsignaal gegeven.

Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op De Strangen in Ommen, één van de vijf voorbeeldterreinen. Door verloederde terreinen te vernieuwen, moeten ze weer voldoen aan de hedendaagse wensen. De provincie ziet dat liever dan het voortdurend inrichten van nieuwe locaties terwijl de oude in de versukkeling raken.
Herstructurering, is de bedoeling, leidt tot zorgvuldiger gebruik van de beschikbare ruimte en een blijvend goed vestigingsklimaat voor bestaande en nieuwe bedrijven.

Voorbeeldprojecten

Maar omdat de ontwikkeling van bedrijventerreinen vooral een zaak is van de gemeenten, kan de provincie alleen weinig uitrichten. De vijf voorbeeldprojecten moeten lokale bestuurders aanmoedigen met eigen plannen te komen. Die zullen op het provinciehuis zeker met open armen worden ontvangen, zo werd gisteren beloofd.
De gedeputeerden Carry Abbenhues en Theo Rietkerk gaven het startschot bij een van de bedrijven op De Strangen, Bravo Vouwwagens, door een – symbolische – handtekening te zetten onder de plannen voor de vijf gebieden. Op korte termijn moet daar worden gewerkt aan knelpunten als geluidshinder, kwaliteitsverbetering en duurzaamheid. Ook verplaatsing van bedrijven wordt bekeken, om plaats te maken voor nieuwe ontwikkelingen.
Abbenhuis is optimistisch over de kans op succes: “Gemeenten, bedrijfsleven en provincie ondernemen echt gezamenlijk actie. We willen allemaal een mooi Overijssel met goede werkgelegenheid, ook voor de toekomst.”

Reageer op dit artikel