nieuws

Oranjewoud gaat samenwerken met Groenland Beheer

bouwbreed Premium

Ingenieursbureau Oranjewoud gaat samenwerken met branchegenoot Groenland Beheer uit Leersum. De samenwerking moet over vijf jaar uitmonden in een overname door Oranjewoud. Dat hebben de ondernemingen gisteren bekendgemaakt. Financiële details zijn niet naar buiten gebracht.

Groenland Beheer richt zich op reconstructie en herinrichting van het landelijke gebied. Oranjewoud wil juist op dat terrein een grotere rol gaan spelen. “De diensten van Groenland zijn complementair aan die van Oranjewoud. Daarnaast ondersteunt de overname onze ambitie om de omzet in dit segment te vergroten”, zegt John Zegwaard, directeur van de divisie ruimte en mobiliteit van Oranjewoud.
Het beursgenoteerde ingenieursbureau voorziet dat de behoefte aan recreatie, hoogwaardig groen, kwalitatieve bebouwing en waterberging in het landelijke gebied steeds meer toeneemt. Daarnaast verwacht Oranjewoud dat in de landbouw ingrijpende verschuivingen optreden.
Groenland behoudt na de overname zijn eigen naam en identiteit en blijft ook vanuit Leersum opereren, aldus Zegwaard. “Onder de vlag van Oranjewoud wordt Groenland in staat gesteld om een grotere rol te gaan spelen bij de veranderingen in het landelijk gebied die op stapel staan.”
Oranjewoud heeft de ambitie om uit te groeien tot een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland. Het bedrijf werd in 2005 overgenomen door zakenman Gerard Sanderink. Hij bracht Oranjewoud onder bij zijn beursfonds Centric KSI. De naam van de aan de lokale beurs genoteerde onderneming is inmiddels gewijzigd in Oranjewoud.
Volgens Zegwaard zal het niet bij de overname van Groenland Beheer blijven. Nieuwe acquisities staan op stapel. Daarbij staat het vizier gericht op zowel het binnen- als het buitenland.

Reageer op dit artikel