nieuws

Ongeval in Efteling mogelijk voor rechter

bouwbreed

Het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of iemand strafrechtelijk kan worden vervolgd voor het dodelijk ongeval in attractiepark de Efteling in het najaar van 2005. Een bouwvakker kwam om het leven toen een ondersteunende constructie voor het storten van beton instortte. Daardoor viel de man en overleed. Die constructie was niet goed, zo blijkt volgens het OM uit het net afgeronde onderzoek van de Arbeidsinspectie. De omgekomen man bouwde mee aan de nieuwe attractie De Vliegende Hollander, een soort waterachtbaan. De attractie had vorig jaar klaar moeten zijn, maar in juni 2006 besloot de Efteling de opening uit te stellen. Uit tests bleek dat de lift waarmee de sloepen van de achtbaan naar boven worden getrokken, niet goed werkte. Die problemen zijn inmiddels verholpen en de Efteling verwacht rond 1 april de attractie alsnog in gebruik te kunnen nemen.

Het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of iemand strafrechtelijk kan worden vervolgd voor het dodelijk ongeval in attractiepark de Efteling in het najaar van 2005. Een bouwvakker kwam om het leven toen een ondersteunende constructie voor het storten van beton instortte. Daardoor viel de man en overleed. Die constructie was niet goed, zo blijkt volgens het OM uit het net afgeronde onderzoek van de Arbeidsinspectie. De omgekomen man bouwde mee aan de nieuwe attractie De Vliegende Hollander, een soort waterachtbaan. De attractie had vorig jaar klaar moeten zijn, maar in juni 2006 besloot de Efteling de opening uit te stellen. Uit tests bleek dat de lift waarmee de sloepen van de achtbaan naar boven worden getrokken, niet goed werkte. Die problemen zijn inmiddels verholpen en de Efteling verwacht rond 1 april de attractie alsnog in gebruik te kunnen nemen.

Reageer op dit artikel