nieuws

Nieuwste Komatsu voor Belgische sloper

bouwbreed

Sloper De Meuter uit het Belgische Ternat schafte als eerste in Europa de nieuwste sloopmachine van Komatsu aan. Importeur BIA in Overijse leverde deze 100 tons PC 800-8 HRD. De machine heeft een driedelige giek die tot 32 meter hoog komt. Op het eind van de giek is een verpulveraar van 5 ton gemonteerd. De machinist kan de cabine tot 30 graden achterover laten kantelen. Alle handelingen worden proportioneel bediend. De bovenwagen staat op een hydraulisch/mechanisch uitschuifbaar onderstel. In de machine genereert een eigen motor van Komatsu een vermogen van 365 kilowatt. Het uitlaatgas voldoet aan Tier III, de norm die sinds 1 januari van dit jaar geldt. De aanpassingen waarmee de motor aan de norm voldoet vermindert het brandstofverbruik met zo’n 10 procent.

Sloper De Meuter uit het Belgische Ternat schafte als eerste in Europa de nieuwste sloopmachine van Komatsu aan. Importeur BIA in Overijse leverde deze 100 tons PC 800-8 HRD. De machine heeft een driedelige giek die tot 32 meter hoog komt. Op het eind van de giek is een verpulveraar van 5 ton gemonteerd. De machinist kan de cabine tot 30 graden achterover laten kantelen. Alle handelingen worden proportioneel bediend. De bovenwagen staat op een hydraulisch/mechanisch uitschuifbaar onderstel. In de machine genereert een eigen motor van Komatsu een vermogen van 365 kilowatt. Het uitlaatgas voldoet aan Tier III, de norm die sinds 1 januari van dit jaar geldt. De aanpassingen waarmee de motor aan de norm voldoet vermindert het brandstofverbruik met zo’n 10 procent.

Reageer op dit artikel