nieuws

Nieuwe plek voor loods Van Gend & Loos

bouwbreed Premium

De Tielse loods van Van Gend & Loos uit 1882 krijgt een nieuwe plek in het Openluchtmuseum in Arnhem. Medewerkers van Bresser van ’t Wout uit ’s Gravendeel demonteren de metalen segmenten, waarna het gebouw in stukken worden gezaagd. De oude loods gaat vervolgens over enkele weken in vijftig tot zestig transporten op weg naar Arnhem. Daar wordt het gebouw in de oorspronkelijke staat hersteld. De loods is een van de weinig overgebleven exemplaren in zijn soort en geeft het publiek een beeld van de geschiedenis van Van Gend en Loos. Hoofdaannemer is Van Mulckhuyse uit Vinkenveen. Foto: APA/Sjef Prins

De Tielse loods van Van Gend & Loos uit 1882 krijgt een nieuwe plek in het Openluchtmuseum in Arnhem. Medewerkers van Bresser van ’t Wout uit ’s Gravendeel demonteren de metalen segmenten, waarna het gebouw in stukken worden gezaagd. De oude loods gaat vervolgens over enkele weken in vijftig tot zestig transporten op weg naar Arnhem. Daar wordt het gebouw in de oorspronkelijke staat hersteld. De loods is een van de weinig overgebleven exemplaren in zijn soort en geeft het publiek een beeld van de geschiedenis van Van Gend en Loos. Hoofdaannemer is Van Mulckhuyse uit Vinkenveen. Foto: APA/Sjef Prins

Reageer op dit artikel