nieuws

Nederlands waterinstituut verder onder naam Deltares

bouwbreed

Prins Willem-Alexander onthult vandaag op Aquaterra in de RAI Amsterdam de nieuwe naam voor het op te richten Delta-instituut. Het Nederlandse waterinstituut gaat Deltares heten.

Dat hebben bronnen rond het nieuwe topinstituut bevestigd aan Cobouw .
Deltares wordt het nieuwe Nederlandse waterinstituut dat een ‘samenvoegsel’ is van zes toonaangevende kennis- en innovatie-instituten voor deltavraagstukken: WL/Delft Hydraulics, GeoDelft, delen van TNO Bouw en Ondergrond en delen van de specialistische diensten (DWW, RIKZ en RIZA) van Rijkswaterstaat. Dit jaar gaat het nieuwe instituut van start.

Waterkennis

In totaal gaan er bijna 800 mensen werken voor Deltares. De omzet zal naar verwachting 80 miljoen euro per jaar bedragen en het instituut wordt gevestigd in Delft en Utrecht. Deltares wil zowel opdrachten binnenhalen van de overheid als van het bedrijfsleven. Harry Baayen is de kwartiermaker voor het nieuwe instituut.
Staatssecretaris Schultz (water) heeft in het verleden al hoog opgegeven van het instituut. Volgens haar wordt met Deltares de Nederlandse waterkennis nog meer en beter op de kaart gezet.

Reageer op dit artikel