nieuws

Klokje rond ontwerpen

bouwbreed

Klokje rond ontwerpen

Een etmaal achter elkaar ontwerpen, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Niet alle deelnemers aan het 24-uurs project voor studenten Bouwkunde aan de TU Eindhoven lukte het wakker te blijven. Ze moesten een vernieuwend concept voor een cultureel complex in het Arnhemse gebied Stadsblokken-Meinerswijk bedenken, een opdracht van de gemeente Arnhem. Daarbij dienden de jonge ontwerpers rekening te houden met de EMAB-status (Experimenteren Met Aangepast Bouwen) van het gebied en moest het thema ‘leven met water’ in hun ontwerpen terug te vinden zijn. Dinsdagmiddag kregen zij de opdracht, gistermiddag klonk het stopsein en kon de jury zich buigen over de vier ontwerpen. Na een lange dag en nacht riep de jury het ontwerp getiteld Dynamic Docks uit tot winnaar. In dit ontwerp zit het cultureel centrum vast aan een helling in het uiterwaardegebied. Als het water stijgt, gaat het gebouw langs de helling omhoog. De jury prees het ontwerp om haar schoonheid en eenvoud..

Een etmaal achter elkaar ontwerpen, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Niet alle deelnemers aan het 24-uurs project voor studenten Bouwkunde aan de TU Eindhoven lukte het wakker te blijven. Ze moesten een vernieuwend concept voor een cultureel complex in het Arnhemse gebied Stadsblokken-Meinerswijk bedenken, een opdracht van de gemeente Arnhem. Daarbij dienden de jonge ontwerpers rekening te houden met de EMAB-status (Experimenteren Met Aangepast Bouwen) van het gebied en moest het thema ‘leven met water’ in hun ontwerpen terug te vinden zijn. Dinsdagmiddag kregen zij de opdracht, gistermiddag klonk het stopsein en kon de jury zich buigen over de vier ontwerpen. Na een lange dag en nacht riep de jury het ontwerp getiteld Dynamic Docks uit tot winnaar. In dit ontwerp zit het cultureel centrum vast aan een helling in het uiterwaardegebied. Als het water stijgt, gaat het gebouw langs de helling omhoog. De jury prees het ontwerp om haar schoonheid en eenvoud..

Reageer op dit artikel