nieuws

Ingesloten

bouwbreed

Op het Anna van Buerenplein in Den Haag treft Ballast Nedam voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe ondergrondse parkeergarage van drie lagen. Een lastig project, waarbij elke vierkante meter wordt benut. De bouwput is namelijk ingesloten door winkelcentrum Babylon, het centraal station, het Nationaal Archief en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bovendien moet de hoofdaannemer rekening houden met de aanwezigheid van een tramviaduct. Om te voorkomen dat het viaduct instort worden op een zeker moment onder meer schoren en stempelramen aangebracht. Op dit moment zijn de meeste sloopwerkzaamheden van de oude garage afgerond. Verwacht wordt dat in december het onderwaterbeton in de bouwput kan worden gestort. Het uiteindelijke plein moet er één worden van culturele voorzieningen. Gebr. Van Leeuwen uit Harmelen verzorgt de verankering van de damwanden.

Op het Anna van Buerenplein in Den Haag treft Ballast Nedam voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe ondergrondse parkeergarage van drie lagen. Een lastig project, waarbij elke vierkante meter wordt benut. De bouwput is namelijk ingesloten door winkelcentrum Babylon, het centraal station, het Nationaal Archief en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bovendien moet de hoofdaannemer rekening houden met de aanwezigheid van een tramviaduct. Om te voorkomen dat het viaduct instort worden op een zeker moment onder meer schoren en stempelramen aangebracht. Op dit moment zijn de meeste sloopwerkzaamheden van de oude garage afgerond. Verwacht wordt dat in december het onderwaterbeton in de bouwput kan worden gestort. Het uiteindelijke plein moet er één worden van culturele voorzieningen. Gebr. Van Leeuwen uit Harmelen verzorgt de verankering van de damwanden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels