nieuws

Hypotheekrenteaftrek heilig voor Nederlander

bouwbreed Premium

De politiek moet afblijven van de aftrek van hypotheekrente als het aan de kiezers ligt. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en de Stichting Kiezersonderzoek Nederland onder 4000 Nederlanders.

De politiek moet afblijven van de aftrek van hypotheekrente als het aan de kiezers ligt. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en de Stichting Kiezersonderzoek Nederland onder 4000 Nederlanders.
Slechts 18 procent van de ondervraagden is voor afschaffing van de fiscale faciliteit op de eigen woning. De partij waar de meeste voorstanders van afschaffing zitten is GroenLinks met 36 procent. Van de PvdA-aanhang is slechts 22 procent voorstander, gevolgd door ChristenUnie en Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders met 19 procent. De SP zit precies op het gemiddelde van 18 procent. De minste handen op elkaar krijgen CDA en VVD met 13 respectievelijk 12 procent.
Op verlaging van de belastingtarieven zit slechts 22 procent van de kiezers te wachten. Alleen niet stemmers (37 procent) en Wilders-aanhangers (32 procent) zitten boven dat gemiddelde. Bij de PvdA, VVD en SP wil ‘slechts’ 21 procent belastingverlaging. GroenLinks-aanhangers kent het laagste percentage voorstemmers met 5 procent.

Reageer op dit artikel