nieuws

Hoogste gebouw Drenthe van de baan

bouwbreed Premium

Er komt geen 80 meter hoge woontoren aan de rand van Hoogeveen. Overmorgen beslist de gemeenteraad hierover, maar de coalitiepartijen CDA, PvdA en Christen Unie hebben nu al naar buiten gebracht dat het plan niet verder in procedure hoeft worden gebracht.

Projectontwikkelaar Schultink Ontwikkeling diende bij de gemeente een plan in voor de woontoren, dat op steun van het gemeentebestuur kon rekenen. Het zou het hoogste gebouw van Drenthe worden en het visitekaartje van de gemeente. Onmiddellijk werd het bewonerscomité Woontoren Nee gevormd, een actiegroep van bewoners rondom de locatie Zuidwoldigerweg. Zij vindt de toren totaal niet passen bij de omgeving.
Corporatie Woonconcept, die in eerste instantie werd benaderd door Schultink, haakte vanwege de financiële risico’s onlangs af. Nu een meerderheid in de raad het niet nodig vindt de planprocedure nog door te zetten, is de Drentse wolkenkrabber van de baan.
De drie coalitiepartijen zijn overigens niet tegen hoogbouw in hun gemeente. Hoogeveen moet nog zeker 2000 nieuwe woningen bouwen. Daarbij is de bouw van flats onvermijdelijk. Er komt nu eerst een hoogbouwnotitie waarin wordt aangegeven hoeveel woontorens er waar en hoe hoog kunnen worden gebouwd.

Reageer op dit artikel