nieuws

Hogere torens Zoetermeer

bouwbreed

Het plan Cadenza voor Zoetermeer-Centrum Oost, krijgt niet drie, maar twee woontorens. De torens worden wel vijf verdiepingen hoger dan het oorspronkelijke plan. De plannen voor het laatste onbebouwde deel van het Stadshart zijn aangepast na protesten van bewoners. Cadenza wordt een grotendeels overdekt winkelcentrum. In totaal wordt ongeveer 15.000 vierkante meter aan winkels gebouwd, van klein tot groot, cafeetjes, restaurants en leisure. Alles onder één glazen dak. Er komt één grote supermarkt. Verder worden ongeveer tweehonderd huur,- en koopwoningen in twee torens van ongeveer 90 meter hoog gerealiseerd. Oorspronkelijk zouden er drie torens komen. Maar de projectontwikkelaar kreeg te maken met protesten van omwonenden en liep tegen stedenbouwkundige problemen aan. Bovendien wezen windproeven uit, dat het plan niet houdbaar was. Het huidige plan zorgt voor een goed windklimaat in het gebied. Aan de oostkant van het plangebied komt een kantoorgebouw met ongeveer 5000 vierkante meter vloeroppervlakte in vier bouwlagen. Binnen het plan worden ruim achthonderd parkeerplaatsen aangelegd. Het voorontwerp van het bestemmingsplan wordt nog dit kwartaal in de inspraak gebracht.

Het plan Cadenza voor Zoetermeer-Centrum Oost, krijgt niet drie, maar twee woontorens. De torens worden wel vijf verdiepingen hoger dan het oorspronkelijke plan. De plannen voor het laatste onbebouwde deel van het Stadshart zijn aangepast na protesten van bewoners. Cadenza wordt een grotendeels overdekt winkelcentrum. In totaal wordt ongeveer 15.000 vierkante meter aan winkels gebouwd, van klein tot groot, cafeetjes, restaurants en leisure. Alles onder één glazen dak. Er komt één grote supermarkt. Verder worden ongeveer tweehonderd huur,- en koopwoningen in twee torens van ongeveer 90 meter hoog gerealiseerd. Oorspronkelijk zouden er drie torens komen. Maar de projectontwikkelaar kreeg te maken met protesten van omwonenden en liep tegen stedenbouwkundige problemen aan. Bovendien wezen windproeven uit, dat het plan niet houdbaar was. Het huidige plan zorgt voor een goed windklimaat in het gebied. Aan de oostkant van het plangebied komt een kantoorgebouw met ongeveer 5000 vierkante meter vloeroppervlakte in vier bouwlagen. Binnen het plan worden ruim achthonderd parkeerplaatsen aangelegd. Het voorontwerp van het bestemmingsplan wordt nog dit kwartaal in de inspraak gebracht.

Reageer op dit artikel