nieuws

Heijmans verbreedt rijksweg A2 bij Deil

bouwbreed

Heijmans gaat de snelweg A2 tussen Culemborg en Deil verbreden. Met de opdracht van Rijkswaterstaat is een bedrag van ruim 85 miljoen euro gemoeid. Dat heeft het Rosmalense bouwconcern gisteren bekendgemaakt.

Heijmans gaat de snelweg A2 tussen Culemborg en Deil verbreden. Met de opdracht van Rijkswaterstaat is een bedrag van ruim 85 miljoen euro gemoeid. Dat heeft het Rosmalense bouwconcern gisteren bekendgemaakt.
De aannemer breidt de rijksweg over een lengte van 12 kilometer uit van twee keer twee naar twee keer drie rijstroken. Uitbreiding naar twee keer vier rijstroken in beide rijrichtingen is nog een optie. Het werk omvat ook het ontwerp en de aanleg van acht kunstwerken, geluidsschermen, markeringen, bebording, geleiderails en verlichting.
Heijmans begint deze maand nog met de werkzaamheden. Daarbij moet de verkeershinder zoveel mogelijk worden beperkt. De bouwer verwacht het project in augustus 2010 op te leveren, dat is ruim vier maanden eerder dan de uiterste opleverdatum.
De nieuwe groep Heijmans Infra Geïntegreerde Projecten (HIGP) coördineert het bouwproject. Daarnaast zijn de onderdelen Wegenbouw, Beton- en Waterbouw, Techniek & Mobiliteit en Infra Techniek erbij betrokken.

Reageer op dit artikel