nieuws

Griekse snelweg voorVinci en Hochtief

bouwbreed

Een consortium onder leiding van het Franse concern Vinci heeft de concessie binnengehaald voor de bouw en het beheer van een snelweg tussen de Griekse hoofdstad Athene en Tsakona in het zuidwesten van de Peloponnesos. Realisatie van het 365 kilometer lange project vergt 2,1 miljard euro aan investeringen.

Een consortium onder leiding van het Franse concern Vinci heeft de concessie binnengehaald voor de bouw en het beheer van een snelweg tussen de Griekse hoofdstad Athene en Tsakona in het zuidwesten van de Peloponnesos. Realisatie van het 365 kilometer lange project vergt 2,1 miljard euro aan investeringen.
Vinci voert de order uit in samenwerking met het Duitse Hochtief en de Griekse bedrijven Elleniki Technodomiki, J&P-Avax en Athena. Behalve de bouw en het 30-jarig beheer neemt het consortium ook de financiering voor haar rekening.
Het traject loopt via Korinthe en de al op basis van concessie door Vinci beheerde Rion-Antirionbrug. De al bestaande 64 kilometer lange autoweg tussen Athene en Korinthe en de rondweg bij Patras worden overgedragen aan het consortium. Over een lengte van 120 (inclusief de bouw van een tunnel) wordt de weg tussen Korinth en Patras tot het niveau van snelweg opgewaardeerd. Tussen Patras en Tsakona legt de groep 163 kilometer nieuwe snelweg aan. Het consortium trekt voor de werkzaamheden zes jaar uit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels