nieuws

Giesbers bouwt nieuw onderkomen in Wijchen

bouwbreed Premium

Giesbers realiseert in Wijchen een nieuw gebouw voor het bedrijf. Dat gebeurt in recordtempo: de werkzaamheden beginnen morgen en moeten deze zomer afgerond zijn. Giesbers-Wijchen Bouw bouwt het pand, naar ontwerp van Mecanoo Architecten, zelf.

Giesbers realiseert in Wijchen een nieuw gebouw voor het bedrijf. Dat gebeurt in recordtempo: de werkzaamheden beginnen morgen en moeten deze zomer afgerond zijn. Giesbers-Wijchen Bouw bouwt het pand, naar ontwerp van Mecanoo Architecten, zelf.
Volgens Giesbers is nieuwbouw noodzakelijk omdat het oude kantoorgebouw na vijftig jaar gedateerd is geraakt. Bovendien bestond het uit verscheidene gebouwen, die verspreid lagen over het terrein in Wijchen.
Bovendien verwacht de aannemer komende jaren flink te groeien. “De behoefte aan een eigentijdse huisvesting werd daardoor ook steeds groter”, aldus Giesbers in een toelichting op de bouwplannen.
Het oude kantoor van Giesbers-Wijchen, de opstallen van Giesbers Materieel en de voormalige timmerfabriek op het terrein zijn gesloopt. Ook is de fundering voor de nieuwbouw al aangebracht.
Giesbers-Wijchen maakt met nog elf zelfstandige ondernemingen deel uit van de Giesbers Groep. Het bedrijf boekt een omzet van 200 miljoen euro, maar wil groeien naar 350 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten.

Reageer op dit artikel