nieuws

Deense bouw in 2008 naar realistisch niveau

bouwbreed Premium

De Deense bouw blijft dit jaar op recordkoers, maar in 2008 is het feest afgelopen. Dat voorziet bouwwerkgeversfederatie Dansk Byggeri in haar nieuwe conjunctuurpronose. Volgend jaar wordt een verlies voorspeld van 3000 arbeidsplaatsen. Van een crisis is echter nog lang geen sprake. Eerder zakt de bedrijvigheid naar een meer realistisch niveau, dat wil zeggen in verhouding tot de beschikbare arbeidskracht en materialenleveranties.

De Deense bouw blijft dit jaar op recordkoers, maar in 2008 is het feest afgelopen. Dat voorziet bouwwerkgeversfederatie Dansk Byggeri in haar nieuwe conjunctuurpronose. Volgend jaar wordt een verlies voorspeld van 3000 arbeidsplaatsen. Van een crisis is echter nog lang geen sprake. Eerder zakt de bedrijvigheid naar een meer realistisch niveau, dat wil zeggen in verhouding tot de beschikbare arbeidskracht en materialenleveranties.

Reageer op dit artikel