nieuws

CSO: Scheer ouderen niet over één kam

bouwbreed

Net als ‘jongeren’, zijn ook ‘ouderen’ niet over één kam te scheren, aldus het Co ö rdinatieorgaan Samenwerkende Ouderenorganisaties (CSO). “Iemand van 51 heeft doorgaans hele andere woonwensen dan iemand van 80”, weet Afke Berkhout van het CSO. “Woonwensen hebben niet alleen met leeftijd te maken, maar ook met gezondheid.” Het beeld van de vijftiger die, zodra de kinderen het huis uit zijn, onmiddellijk naar een appartement vertrekt, klopt lang niet altijd. “Wij merken juist dat veel vijftigplussers zo lang mogelijk in hun eengezinswoning willen blijven wonen, dichtbij vrienden en goede voorzieningen.” CSO adviseert marktpartijen dan ook in te spelen op die diversiteit binnen deze groep. “Bouw niet alleen appartementen in Vinex-wijken. Bouw huizen zodanig dat ze gemakkelijk aan te passen zijn aan lichamelijke beperkingen. Maak mensen er bewust van wat allemaal mogelijk is met hun huidige woning.”

Net als ‘jongeren’, zijn ook ‘ouderen’ niet over één kam te scheren, aldus het Co ö rdinatieorgaan Samenwerkende Ouderenorganisaties (CSO). “Iemand van 51 heeft doorgaans hele andere woonwensen dan iemand van 80”, weet Afke Berkhout van het CSO. “Woonwensen hebben niet alleen met leeftijd te maken, maar ook met gezondheid.” Het beeld van de vijftiger die, zodra de kinderen het huis uit zijn, onmiddellijk naar een appartement vertrekt, klopt lang niet altijd. “Wij merken juist dat veel vijftigplussers zo lang mogelijk in hun eengezinswoning willen blijven wonen, dichtbij vrienden en goede voorzieningen.” CSO adviseert marktpartijen dan ook in te spelen op die diversiteit binnen deze groep. “Bouw niet alleen appartementen in Vinex-wijken. Bouw huizen zodanig dat ze gemakkelijk aan te passen zijn aan lichamelijke beperkingen. Maak mensen er bewust van wat allemaal mogelijk is met hun huidige woning.”

Reageer op dit artikel