nieuws

Corruptie woekerde voort in Leuven en Antwerpen

bouwbreed

Justitie in Brussel heeft aanwijzingen dat de corruptie bij de Belgische rijksgebouwendienst tot in Leuven en Antwerpen voortwoekert Voor de onregelmatigheden in Brussel komen binnenkort zestien verdachten voor de rechter.

Tot eerste zestien verdachten behoort de topman van de Regie der Gebouwen, de rijksgebouwendienst. “Maar ook in Antwerpen en Leuven konden ze doen en laten wat ze wilden. Gaan en komen, wanneer ze wilden”, zegt een justitiewoordvoerder.
De meesten van hen zwegen al jaren, omdat ze op de een of andere manier medeplichtig waren of nalatig waren geweest, zo bleek bij ondervraging. Arrestaties zijn er nog niet verricht in Antwerpen en Leuven. Wel heeft justitie een aantal bezwarende dossiers doorgespeeld naar de justitie in beide steden over gevallen van corruptie en persoonlijke verrijking door ambtenaren van de rijksgebouwendienst.
In Brussel moeten zestien ambtenaren en aannemers voor de rechter verschijnen. Hen wordt onder andere verweten dat ze zich hebben schuldig gemaakt aan over-facturatie en het opmaken van valse facturen. De aannemers kregen van de ambtenaren pas opdrachten toegespeeld als ze een bepaald percentage van de contractwaarde van de uit te voeren werken cash kregen uitbetaald.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels