nieuws

Consultatieronde voor onderhoud Betuweroute

bouwbreed

Het beheer en onderhoud van de Betuweroute wordt per 1 januari uitbesteed. Om een goed idee te krijgen van de mogelijkheden en onmogelijkheden houdt de Betuwe Route Exploitatie Maatschappij (BREM) een marktconsultatie.

Tot half februari mogen bedrijven meedenken over de aanbesteding. Het is nog onduidelijk in hoeveel contracten en voor hoelang het beheer en onderhoud wordt uitbesteed. “We overwegen bijvoorbeeld een knip tussen de Havenspoorlijn en het A15-tracé. Ook weten we nog niet welke productgroepen we er eventueel uitlichten. Sommige vakgebieden zoals de tunnelinstallaties en veiligheidstechniek zijn zo nieuw dat het aantal aanbieders zeer beperkt is”, licht Caspar Hesp van de inkoopafdeling toe. Hij hoopt de aanbesteding uiterlijk 31 oktober rond te hebben, omdat de contracten met ingang van volgend jaar moeten ingaan. Door problemen met de tunneltechnische installaties is de lijn op dit moment nog niet in gebruik en een nieuwe datum voor de openstelling is nog niet geprikt. De verwachting is dat begin volgend jaar 150 goederentreinen per dag tussen de Maasvlakte en Duitsland zullen rijden. Dat aantal moet groeien naar 480 treinen per dag.

Reageer op dit artikel