nieuws

Cemex goed voor 4,1 miljard dollar winst

bouwbreed

Cemex heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 18,2 miljard dollar. Het Mexicaanse bouwstoffenconcern noteert een winst voor afschrijving en belastingen van 4,1 miljard dollar, 16 procent meer dan in 2005.

Cemex heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 18,2 miljard dollar. Het Mexicaanse bouwstoffenconcern noteert een winst voor afschrijving en belastingen van 4,1 miljard dollar, 16 procent meer dan in 2005.
Cemex verbeterde in het laatste kwartaal van 2006 zijn Spaanse afzet met 21 procent tot 116 miljoen euro. De productie van lokaal cement nam met 9 procent toe. Het volume readymix steeg met 7 procent. De winst (ebitda) nam met 8 procent toe tot 116 miljoen dollar.
De Mexicanen zagen in Groot-Brittannië hun omzet met 12 procent stijgen tot 467 miljoen dollar. De winst groeide met 2 procent tot 28 miljoen dollar. Elders in Europa nam de omzet met 34 procent toe tot een miljard euro. De winst daalde met 5 procent tot 84 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel