nieuws

Britse woningbouwer Wimpey schrijft 90 miljoen af in VS

bouwbreed

George Wimpey, de op één na grootste woningbouwer van Groot-Brittannië, heeft 90 miljoen euro afgeschreven op haar Amerikaanse voorraad bouwlocaties wegens de slechte gang van zaken op de woningmarkt in de VS. Door die buitengewone last is de winst voor belastingen bij Wimpey met 15 procent gedaald naar 460 miljoen euro.

De bedrijfsopbrengsten gingen met vijf procent omhoog naar bijna 4,5 miljard terwijl het aantal opgeleverde woningen zes procent hoger uitkwam op 17.963, het hoogste aantal in 25 jaar.
”In de VS hebben we snel actie ondernomen om ervoor te zorgen dat de ‘landbank’ en de daarin vastgelegde waarde in lijn blijven met de huidige marktsituatie,” stelt algemeen directeur Peter Redfern. In dat kader is het aantal werknemers in de VS ook met 20 procent verminderd. De Amerikaanse dochter Morrison Homes voltooide 4.347 woningen, twaalf procent minder dan in 2005.

Tegenvallers

In Groot-Brittannië is de afgelopen twee jaar al flink in de kosten gesneden waardoor de financiële resultaten verder zijn verbeterd. Wimpey bouwde in het thuisland 11.982 huizen waarbij de gemiddelde verkoopprijs licht daalde naar ruim 250.000 euro. Het bedrijf heeft 58.000 stukken grond in portefeuille, ruim 7.000 meer dan een jaar eerder. Redfern: ”De tegenvallers in de VS worden meer dan gecompenseerd door de uitstekende resultaten op de Britse markt.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels