nieuws

Bouwaanvraag Olympiade 2012 in 10.000 pagina’s

bouwbreed

De Olympic Delivery Authority heeft bij een aantal Londense deelgemeenten de benodigde bouwvergunningen aangevraagd voor de Spelen van 2012 in een document van vijf dikke delen met in totaal 10.000 bladzijden. De plannen gaan nu de inspraak in maar niet langer dan voor de wettelijke periode van een maand.

D e aanvraag bestaat uit twee afzonderlijke gedeelten, één voor het reinigen en gereedmaken van 2,5 vierkante kilometer terreinen – een opdracht waarbij BAM-dochter Edmund Nuttall een belangrijke rol speelt – en de feitelijke bouwvergunning voor de stadions, het Olympische dorp, waterpartijen, bruggen en alle andere faciliteiten. Volgens de ODA gaat het om de meest omvangrijke bouwaanvraag die ooit in Europa is ingediend.
Volgens het plan zullen na het schoonmaken van de terreinen eerst de waterpartijen en -wegen worden aangelegd. Tegelijk wordt de ringweg om het hele Olympische Park aangelegd waarmee bouwverkeer toegang krijgt tot de verschillende projecten.
Over deze en andere wegen komen elf viaducten en dertien voetgangersbruggen. Binnen het park worden vervolgens het Olympisch Stadion, het zwembad, het internationale perscentrum, een wielerstadion, een handbalarena en enkele tijdelijke stadions gebouwd.
I n de bouwaanvraag opgenomen zijn een windmolen die zes procent van de benodigde energie moet leveren, een waterpomp- en een elektriciteitsstation
Het plan komt een week nadat de National Audit Office, de nationale rekenkamer, in een rapport kritiek heeft geleverd op het feit dat er nog steeds geen officiële begroting voor de Spelen is opgesteld.
De bij de toewijzing beschikbare begroting van 3,6 miljard euro is inmiddels al met meer dan 900 miljoen euro overschreden, maar gevreesd wordt dat de kosten nog veel hoger uit zullen komen. De NAO vindt dat er snel duidelijkheid moet komen zodat ook vastgesteld kan worden waar de ben odigde gelden vandaan moeten komen.

Reageer op dit artikel