nieuws

Bouw bibliotheek Almere weer stilgelegd

bouwbreed

De gemeente Almere heeft opnieuw de bouw van de nieuwe bibliotheek in het Stadshart stilgelegd, omdat aannemer Heijmans constructies heeft aangebracht en in uitvoering genomen waarvoor geen goedkeuring is gegeven. In enkele gevallen is daarvoor zelfs geen informatie overlegd. Bovendien heeft Heijmans nog steeds niet alle tekeningen en berekeningen geleverd die waren toegezegd bij het opheffen van de vorige bouwstop in september vorig jaar.

In juni vorig jaar werd de bouw al voor de tweede keer stilgelegd, omdat de gemeente twijfelde aan de vloerconstructie.
Gisteren heeft de gemeente in een gesprek Heijmans uitleg gegeven over de reden van de nieuwe bouwstop. Vandaag volgt nog een gesprek. Volgens Peter Spek van de gemeente zal daarin precies worden aangegeven welke informatie de gemeente nog moeten krijgen om de bouwstop weer op te kunnen heffen. Voor het leveren van die informatie zal een termijn worden afgesproken.
Heijmans heeft laten weten in het gesprek van vandaag een totaalbeeld van de problematiek te willen krijgen om vervolgens snel tot een plan van aanpak te komen.

Reageer op dit artikel