nieuws

Black & Decker ziet omzet teruglopen

bouwbreed Premium

Black & Decker heeft vo rig jaar een omzet geboekt van 6,4 miljard dollar, 1,5 procent minder dan het jaar ervoor. De producent van elektrisch gereedschap zag de nettowinst eveneens dalen, met 8,6 procent tot 486 miljoen dollar.

Black & Decker heeft vo rig jaar een omzet geboekt van 6,4 miljard dollar, 1,5 procent minder dan het jaar ervoor. De producent van elektrisch gereedschap zag de nettowinst eveneens dalen, met 8,6 procent tot 486 miljoen dollar.
Volgens topman Nolan Archibald is de teruggang te wijten aan een verminderde vraag naar gereedschap in het laatste kwartaal. Die deed zich vooral voor in thuisland Amerika, waar Black & Decker genoegen moest nemen met 10 procent minder afzet. In Europa wist de producent de daling beperkt te houden tot 2 procent.
“We zijn vorig jaar geconfronteerd met een lastige markt, vooral in het vierde kwartaal”, aldus Archibald. “Door in te grijpen zijn we toch in staat gebleken de cash flow tot recordhoogte op te voeren.” Black & Decker verwacht dat de omzet in de eerste helft van dit jaar verder daalt, maar zal het jaar afsluiten op hetzelfde niveau als 2006.

Reageer op dit artikel