nieuws

Bitumenproducent wil nieuw kennisplatform

bouwbreed

Latexfalt uit Koudekerk aan den Rijn, producent van bitumen- en polymeeremulsies voor bouw en wegenbouw, wil een kennisplatform voor bitumen en andere bindmiddelen voor de wegenbouw in het leven roepen. “Het kennisnetwerk binnen de Nederlandse wegenbouw is sterk aan het veranderen”, vindt Jan Struik van het Koudekerkse bedrijf. “Vroeger was het organiseren van symposia, cursussen, werkgroepen en kennisplatforms voorbehouden aan brancheverenigingen en grotere leveranciers. Maar die activiteiten zijn steeds meer tot het verleden gaan behoren. Velen zien dat als een gemis. Terwijl de mogelijkheden van innovatie en uitdagingen juist talrijk zijn.”

Latexfalt uit Koudekerk aan den Rijn, producent van bitumen- en polymeeremulsies voor bouw en wegenbouw, wil een kennisplatform voor bitumen en andere bindmiddelen voor de wegenbouw in het leven roepen. “Het kennisnetwerk binnen de Nederlandse wegenbouw is sterk aan het veranderen”, vindt Jan Struik van het Koudekerkse bedrijf. “Vroeger was het organiseren van symposia, cursussen, werkgroepen en kennisplatforms voorbehouden aan brancheverenigingen en grotere leveranciers. Maar die activiteiten zijn steeds meer tot het verleden gaan behoren. Velen zien dat als een gemis. Terwijl de mogelijkheden van innovatie en uitdagingen juist talrijk zijn.”
De oprichting van het kennisplatform moet het vervolg zijn op een congres, dat Latexfalt op woensdag 7 maart houdt in Alphen aan den Rijn onder het centrale thema ‘duurzame bitumenontwikkelingen’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels