nieuws

Binnenwand met producten van drie fabrikanten

bouwbreed

Een flexibel en licht binnenwandsysteem voor nieuwbouw en renovatie, in utiliteitsbouw en woningbouw. Dat is Fermarock. Fermarock is opgebouwd met de producten van drie fabrikanten: stalen profielen van Dingemans Elementenbouw, steenwolisolatie van Rockwool en Fermacell gipsvezelplaten van Xella. Samen kregen zij één Komo-certificaat voor het totale systeem.

De drie elementen voor het Fermarock-systeem (metalen C- en U-profielen van Dingemans, Rockwool Scheidingswandplaat 204 en Fermacell gipsvezelplaat) worden afzonderlijk geproduceerd en op de bouwplaats samengevoegd. De montage is simpel, ook al omdat alle onderdelen licht van gewicht zijn. Een enkele laag Fermacell gipsvezelplaat is al voldoende om het systeem te laten voldoen aan de relevante prestatie-eisen op het gebied van akoestiek en brandveiligheid, melden de producenten.
Worden gipsvezelplaten met een afgeschuinde kant gebruikt, dan is een snelle stotende montage mogelijk. Afwerken met Fermacell zelfklevend gaasband en twee arbeidsgangen voegengips maken er een vlakke wand van.
Het uniforme wandsysteem is veelzijdig toe te passen. In totaal zijn er twaalf oplossingen voor kamer- en woningscheidende wanden en vluchtwegen. De binnenwand kan worden gebruikt in droge en natte ruimten.
De geluidsisolatie bedraagt tot 70 decibel. Voorwerpen van tot 50 kilogram kunnen direct aan de wand worden bevestigd met enkelvoudige bevestigingsmiddelen. Een speciale onderconstructie is niet nodig. De brandwerendheid bedraagt 60 tot 90 minuten. Het systeem mag ook worden gebruikt voor vluchtwegen en brandwerende compartimenteringswanden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels