nieuws

Aqua Blocker: van kelder tot dak waterdicht

bouwbreed

Bostik brengt met Aqua Blocker een nieuw afdichtingsmiddel, waarmee gebouwen van kelder tot dak waterdicht zijn te maken. Het middel is veilig voor mens en milieu, want het is vrij van oplosmiddelen of bitumen. Daarbij is het brandveilig: voor het aanbrengen is geen brander met open vuur nodig, dit in tegenstelling tot bitumineuze afdekkingsmiddelen.

De pasta Aqua Blocker hecht op alle gebruikelijke ondergronden, zoals beton, hout, steen, metaal, bitumen dakbanen, isolatieschuim en vele kunststoffen, meldt de fabrikant. Het materiaal is vooral geschikt als waterkerende laag op kelderwanden en funderingen, voor lastige details bij wand-vloeraansluitingen en bij doorvoeren op daken. Aqua Blocker voldoet aan de eisen van DIN-18195 ‘weerstand tegen staand en drukkend water bij kelderwanden’. De pasta is vooral een wapen tegen lekkages. Geschikt voor het eenvoudig repareren van lekkende dakgoten, aansluitingen bij dakkoepels, dakranden of als waterkerend membraan onder betontegels op balkons.

Snel en schoon

W erken met Aqua Block is snel en schoon. Ondergronden mogen vochtig zijn en een speciale voorbehandeling is niet nodig. Ook tijdens de uitharding hoeft de waterdichte laag niet te worden beschermd tegen spat- en regenwater. De pasta hardt snel uit.
Het materiaal is aan te brengen met een roller, kwast of kitpistool. Aqua Blocker is blijvend elastisch, tot 10 millimeter scheuroverbruggend en uv-bestendig.
Het product is verkrijgbaar in drie verpakkingen: een kitpatroon van 290 milliliter (voor voegen, naden en scheuren), een emmer van 6 kilogram (voor doorvoeren, detailleringen en reparaties) en een emmer van 14 kilogram voor de gr otere klussen.

Reageer op dit artikel