nieuws

Weer dodelijk ongevalmet bouwkraan

bouwbreed Premium

Op een bouwplaats in Liverpool is maandagmiddag laat een bouwvakker om het leven gekomen toen hij werd geraakt door een naar beneden stortende bouwkraan. De kraanmachinist, die in zijn cabine 40 meter naar beneden viel en bekneld raakte tussen de wrakstukken, werd met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Volgens ooggetuigen zwaaide de arm van de kraan eerst op en neer waarna het hele gevaarte naar beneden kwam. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. Eind vorig jaar kwam in Londen een man die naast een bouwplaats zijn auto aan het wassen was, op dezelfde manier om het leven. Ook bij dat ongeval raakte de kraanmachinist gewond.

Op een bouwplaats in Liverpool is maandagmiddag laat een bouwvakker om het leven gekomen toen hij werd geraakt door een naar beneden stortende bouwkraan. De kraanmachinist, die in zijn cabine 40 meter naar beneden viel en bekneld raakte tussen de wrakstukken, werd met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Volgens ooggetuigen zwaaide de arm van de kraan eerst op en neer waarna het hele gevaarte naar beneden kwam. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. Eind vorig jaar kwam in Londen een man die naast een bouwplaats zijn auto aan het wassen was, op dezelfde manier om het leven. Ook bij dat ongeval raakte de kraanmachinist gewond.

Reageer op dit artikel