nieuws

Warme lucht droogt hotel De Echoput zeer langzaam op

bouwbreed

De oplevering van het Apeldoornse hotel De Echoput is uitgesteld. Door een losgeschoten koppeling van een hoofdwaterleiding is forse waterschade ontstaan, die eerst moet worden hersteld.

Als eerste wordt de komende tijd geprobeerd de isolatie in de vloeren te drogen. Pas daarna kan het reparatiewerk beginnen. De wateroverlast ontstond vorige maand. De gesprongen leiding, met een capaciteit van 10 kuub per uur, bevindt zich op de derde verdieping van het hotelgedeelte en loopt daar als aanvoer voor de boilers.
Een leidingbuis werd niet diep genoeg in het aansluitende koppelstuk geschoven. Resultaat: met 50 kuub wegstromend water raakte het gebouw helemaal verzadigd. Het water zit ook in de ruimten in de vloeren waar isolatiemateriaal is aangebracht.
De drijfnatte isolatielagen worden voorzichtig gedroogd door er warme lucht door te blazen. Hiervoor is een groot aantal gaten geboord, waarop de slangen zijn aangesloten voor de luchtaanvoer. “Dat drogen moet heel langzaam gebeuren”, zegt eigenaar Peter Klosse van De Echoput, “anders kunnen door oppervlaktespanning de vloeren breken.” Het neemt een flink deel van deze maand in beslag. Daarna begint het herstel van het interieur: “Verven, behangen, spuiten, vervangen van delen van de plafonds”, somt Klosse op.
De verantwoordelijkheid voor de ravage is bij de installateur gelegd. De verzekeraars van de verschillende bij de bouw betrokken bedrijven overleggen momenteel over een financiële regeling. Daarmee is naar schatting 1 miljoen euro gemoeid.
Het etablissement is vanaf november gedeeltelijk in gebruik genomen. “We waren aan het proefdraaien.” De opening is volgens de nieuwe planning op 1 april gesteld. Tot dan blijft alles dicht .

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels