nieuws

VN: Zeespiegel stijgt helemaal niet zo snel

bouwbreed

Nederland hoeft de komende eeuw helemaal niet zo fors in de buidel te tasten voor een afdoende bescherming tegen het hoogwater. Een nieuw VN-rapport voorspelt dat de zeespiegel veel minder snel zal stijgen dan verwacht.

Nederland hoeft de komende eeuw helemaal niet zo fors in de buidel te tasten voor een afdoende bescherming tegen het hoogwater. Een nieuw VN-rapport voorspelt dat de zeespiegel veel minder snel zal stijgen dan verwacht.
In het rapport dat begin februari verschijnt concluderen wetenschappers dat de zeespiegel de komende honderd jaar hooguit 43 centimeter zal stijgen, zo meldt het Financiële Dagblad. In het vorige klimaatrapport van de VN werd nog uitgegaan van een mondiale stijging van ruim 80 centimeter.

Reageer op dit artikel