nieuws

Van Wijnen koerst af op 700 miljoen euro

bouwbreed

Met de overname voegt Van Wijnen 60 miljoen euro aan omzet en 150 werknemers toe. Volgens Van Wijnen-topman Cees van Bemmel is Bimo Bouw winstgevend. De overnamesom wil hij niet prijsgeven. Van Wijnen heeft zich ten doel gesteld komende jaren uit te groeien tot een belangrijke speler op de Nederlandse bouw- en ontwikkelingsmarkt. De huidige omzet van 580 miljoen euro moet, onder meer door overnames, naar 750 miljoen euro.Met de nieuwste aanwinst, die zijn hoofdkantoor in Harderwijk heeft, breidt Van Wijnen uit in Midden-Nederland. “Ze hebben een uitstekend netwerk in het midden van Nederland en op de Veluwe”, aldus Van Bemmel. “Hun werkwijze past bovendien bij die van onze bedrijven: een deel eigen ontwikkeling en de krenten uit de pap halen.”Bimo Bouw ontwikkelt en bouwt vooral woningen, maar is ook actief in de utiliteitsbouw. Het bedrijft heeft daarnaast een onderhoudstak, die is gespecialiseerd in beheer, renovatie en onderhoud van woningen en kantoren. Het zelfstandige onderdeel beschikt over een 24-uurservice die vanuit Harderwijk, Apeldoorn en Almere opereert. Komende jaren zal Bimo Bouw onder de vlag van Van Wijnen een grote mate van zelfstandigheid behouden. De huidige directie blijft in functie. De overname vindt met terugwerkende kracht plaats op 1 januari van dit jaar. De vakbonden, NMa en de SER zijn officieel op de hoogte gebracht. De ondernemingsraden van zowel Van Wijnen als Bimo Bouw hebben hun instemming al gegeven.Van Wijnen heeft de regionale aannemer Bimo Bouw overgenomen. Het Baarnse bouwconcern koerst daarmee af op een omzet van 700 miljoen euro.

“De overname van Bimo Bouw is wat dat betreft een logische stap”, verklaart de topman. Hij verwacht dit jaar al de sprong naar 700 miljoen euro te kunnen maken. “We zaten vorig jaar zo rond de 580 miljoen. Daar komt nog onze eigen groei bij en natuurlijk de omzet van Bimo.”
Alvorens nieuwe overnames te plegen, wil Van Bemmel eerst Bimo Bouw een plek binnen de organisatie geven. “Het fundament moet keihard zijn. De volgende acquisitie verwacht ik niet eerder dan in 2008. Maar als er iets moois langs komt, zullen we dat natuurlijk niet laten liggen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels