nieuws

Utrechts Statenlid gearresteerd

bouwbreed

Fractievoorzitter Sjoerd Swane van de Provinciale Staten van Utrecht is gearresteerd op verdenking van valsheid in geschrifte en het aannemen van steekpenningen. Volgens een woordvoerder van het OM in Utrecht zou dit verband houden met de zaak-Holleeder, maar het Functioneel Parket in Den Haag, dat de zaak van Swane in behandeling heeft, wil dit bevestigen noch ontkennen.

Fractievoorzitter Sjoerd Swane van de Provinciale Staten van Utrecht is gearresteerd op verdenking van valsheid in geschrifte en het aannemen van steekpenningen. Volgens een woordvoerder van het OM in Utrecht zou dit verband houden met de zaak-Holleeder, maar het Functioneel Parket in Den Haag, dat de zaak van Swane in behandeling heeft, wil dit bevestigen noch ontkennen.
Ook wil de woordvoerder van het Functioneel Parket in het belang van het onderzoek geen verdere details over de zaak kwijt. Lijsttrekker Binnekamp van de VVD-fractie laat weten “geen idee” te hebben waarvoor Swane steekpenningen heeft aangenomen of valsheid in geschrifte heeft gepleegd. “Het is een heel vervelende zaak, en ik zou ook graag willen weten wat er voorgevallen is. Maar helaas weet ik dit niet.”
De in Maarssen woonachtige Swane raakte al eerder in opspraak wegens vermeende dubieuze vastgoedtransacties. In 2004 gaf de burgemeester van Maarssen opdracht Swane grondig te laten doorlichten na anonieme beschuldigingen. Uit het onderzoek bleek dat Swane de gemeentewet had overtreden. Daarop stapte hij uit de gemeenteraad. Ook is onderzoek gedaan naar zijn relatie met de Maarssense zakenman Jan-Dirk Paarlberg, namens wie hij met de gemeente Maarssen onderhandelingen voerde over de aankoop van een stuk grond.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels