nieuws

Tiemissen zet DAF met schone motor in

bouwbreed

Inclusief de nieuwe DAF telt het wagenpark van wegenbouwtransporteur en laadschopverhuurder H.G. Tiemissen nu acht voertuigen. Het bedrijf uit Lithoyen schafte bij Allers Bedrijfswagens in Boxmeer een DAF FTG XF105.410 aan. De wagen is opgebouwd uit een drie-assig trekkerchassis met een hefbare voorloopas. ATM uit Maaseik leverde de trailer met overdruksysteem. Een geautomatiseerde AS-Tronic versnellingsbak brengt het vermogen van de Euro-5 motor over op de wielen. Daf voldoet met de zogeheten SCR-techniek aan de bepalingen die Brussel met de norm Euro 5 aan het rookgas stelt. De letters staan voor ‘selectieve katalytische reductie’ wat neerkomt op het nabeh andelen van rookgas met een katalysator.

Inclusief de nieuwe DAF telt het wagenpark van wegenbouwtransporteur en laadschopverhuurder H.G. Tiemissen nu acht voertuigen. Het bedrijf uit Lithoyen schafte bij Allers Bedrijfswagens in Boxmeer een DAF FTG XF105.410 aan. De wagen is opgebouwd uit een drie-assig trekkerchassis met een hefbare voorloopas. ATM uit Maaseik leverde de trailer met overdruksysteem. Een geautomatiseerde AS-Tronic versnellingsbak brengt het vermogen van de Euro-5 motor over op de wielen. Daf voldoet met de zogeheten SCR-techniek aan de bepalingen die Brussel met de norm Euro 5 aan het rookgas stelt. De letters staan voor ‘selectieve katalytische reductie’ wat neerkomt op het nabeh andelen van rookgas met een katalysator.

Reageer op dit artikel