nieuws

Ten Cate werkt samen met Amerikanen

bouwbreed Premium

Ten Cate gaat samenwerken met Fieldtur Tarkett uit Amerika op het gebied van kunstgras. Het Almelose bedrijf hoopt daardoor makkelijker de Amerikaanse kunstgrasmarkt te te bestrijken.

Bestuursvoorzitter Loek de Vries van Ten Cate verwacht dat de alliantie direct leidt tot een vergroting van het marktaandeel. “Ten Cate is wereldmarktleider op het gebied van kunstgrasvezels, Fieldturf Tarkett heeft een uitgebreide kennis van kunstgrassystemen en een uitstekende toegang tot de markt”, aldus de topman. “Het gezamenlijke marktaandeel in de Verenigde Staten stijgt tot 70 à 75 procent van de ruim 50 procent marktaandeel die we al hadden”, aldus een woordvoerder. Onder de samenwerking levert Ten Cate de technologie van de grasmatten, terwijl Fieldturf Tarkett de producten aan de man brengt. In hoeverre Ten Cate financieel beter wordt van de samenwerking, liet de zegsman in het midden.
Fieldturf Tarkett haalt jaarlijks een omzet van circa 240 miljoen dollar (185,5 miljoen euro). Ten Cate behaalde in 2005 een omzet van 687 miljoen euro. De kustgrasactiviteiten maakten in dat jaar ongeveer een zesde uit van de omzet. Het concern publiceert 1 maart de cijfers over vorig jaar.

Reageer op dit artikel