nieuws

TBI Holdings voert nettowinst op met vijftig procent

bouwbreed Premium

TBI Holdings heeft vorig jaar de nettowinst met ruim 50 procent weten op te voeren tot 40 miljoen euro. De omzet van het Rotterdamse bouw- en installatieconcern zal rond de 2 miljard euro uitkomen. Dat heeft bestuursvoorzitter Gert- Jan Woudenberg gezegd in een interview met het Financieele Dagblad.

Woudenberg zag de nettowinstmarge stijgen van 1,4 procent naar 1,9 procent. De brutomarge steeg naar 2,5 procent. De topman toonde zich een jaar geleden nog pessimistisch over de marktontwikkelingen, maar is inmiddels louter positief. “De vraag is nu prima”, constateert hij. De orderportefeuille bedraagt volgens zijn eigen voorzichtige schattingen 1,8 miljard euro.
Dit jaar rekent TBI op een verdere verbetering van de cijfers. De omzet zal vooral stijgen door nieuwe overnames. Vorige week maakte het concern bekend Kanters Bouwbedrijf te hebben ingelijfd. De regionale bouwer voegt een omzet van 115 miljoen euro toe.
Verder zal ook projectontwikkelaar Hopman Interheem worden overgenomen, al is er bij die overname wel enige vertraging ontstaan als gevolg ‘fiscale problemen’.
Volgens Woudenberg zal het niet bij die twee acquisities blijven. Hij verwacht nog een of twee overnames te plegen dit jaar. Daarbij richt TBI zich op middelgrote bouwbedrijven met een omzet tussen de 100 en 150 miljoen euro.

Reageer op dit artikel