nieuws

Tata Steel dicht bij knock-outbod op Corus

bouwbreed

Het Indiase staalbedrijf Tata is van plan een 7 tot 10 procent hoger bod uit te brengen op Corus. Volgens Indiase kranten zal Tata met een definitief bod van tussen de 535 en 550 pence per aandeel komen. Tot nu toe zat Tata op 500 pence.

Een eventuele verhoging van het bod in de overnamestrijd tussen Tata en het Braziliaanse CSN is opmerkelijk omdat topman Ratan Tata eerder gezegd heeft zich niet te laten verleiden tot een biedingsstrijd.
Strategisch staat hij volledig achter de overname van Corus, maar niet tot elke prijs.
De overnamestrijd begon op 11 december vorig jaar. Nadat Tata aanvankelijk 455 pence per aandeel had geboden kwam CSN met een hoger bod, dat weer door Tata werd overtroeft. Het hoogste bod is nu 515 pence van CSN.
Voor de aandeelhouders van Corus is dit een leuke ontwikkeling. Maar de vraag is of het voor het Nederlands-Britse concern ook leuk is. Zowel Tata als CSN heeft al aangekondigd de benodigde miljarden voor de overname te financieren met geleend geld.
Voor CSN gaat het dan om 8 miljard dat grotendeels zal moeten worden opgehoest door Corus, dat daarmee zijn eigen overname feitelijk financiert. Dat kan ten koste gaan van noodzakelijke investeringen.
Zowel Tata als CSN krijgt van de Britse fusieautoriteit Takeover Panel tot 30 januari de tijd een definitief bod uit te brengen. Tata is van plan om in ieder geval zo’n veertien dagen voor die deadline te gaan zitten.

Reageer op dit artikel