nieuws

Stormschade in het hele land

bouwbreed Premium

De storm is niet ongemerkt aan Nederland voorbijgegaan. Door de harde wind zijn enkele platen van het dak van het Nederlands Politiemuseum in Apeldoorn afgewaaid. Er was geen gevaar voor omstanders.

De storm is niet ongemerkt aan Nederland voorbijgegaan. Door de harde wind zijn enkele platen van het dak van het Nederlands Politiemuseum in Apeldoorn afgewaaid. Er was geen gevaar voor omstanders.
Harde windstoten maakten vliegverkeer rond Lelystad onmogelijk. In Hengelo en Hellendoorn waaiden enkele bomen om. In het hartje van Rotterdam vlogen ’s ochtends enkele plafondplaten door de lucht, nadat windvlagen vat kregen op de plafondbedekking boven de ingang van een garage. In Amsterdam werd een optreden van de Blue Man Group afgelast, omdat het dak van de locatie, een oude fabriekshal, door de wind was beschadigd. Eerder die dag riep de brandweer van de hoofdstad inwoners op niet naar buiten te gaan, omdat er te veel dakpannen en takken naar beneden vielen. In Friesland werden uit voorzorg acht bruggen gesloten voor de scheepvaart. Bij het openen van de bruggen zouden de omhoogstaande wegdekken loodrecht in de harde wind komen te staan. De dijkdoorgangen in en rondom Delfzijl werden gesloten.

Reageer op dit artikel