nieuws

SP pleit voor proef met snelwegbussen

bouwbreed Premium

De SP is voorstander van een proef met zogeheten snelwegbussen die stoppen bij bedrijventerreinen. Met de snelwegbussen is volgens de partij iets te doen aan de slechte bereikbaarheid van bedrijventerreinen via het openbaar vervoer.

De SP is voorstander van een proef met zogeheten snelwegbussen die stoppen bij bedrijventerreinen. Met de snelwegbussen is volgens de partij iets te doen aan de slechte bereikbaarheid van bedrijventerreinen via het openbaar vervoer.
SP-Kamerlid Emile Roemer heeft afgelopen weekeinde aangekondigd dat hij in de strijd tegen de files veel ziet in een proef met snelle, snelwegbussen die zeer frequent tussen transferia en NS-stations en bedrijventerreinen rijden. “Verreweg de meeste bedrijven liggen binnen 2 kilometer van een snelweg, terwijl daar nauwelijks treinen of bussen komen”, aldus het kersverse Kamerlid.
Volgens hem zouden er haltes aan de snelweg moeten komen en zou de bus de files moeten kunnen omzeilen. “Waar nodig moet de snelwegbus van de vluchtstrook gebruikmaken.”
De gemeente Schiedam heeft volgens Roemer al een plan liggen voor een snelwegbus bij de A13. Hij pleit ervoor dat het Schiedamse initiatief als landelijk proefproject kan functioneren.

Reageer op dit artikel