nieuws

Ruim 1100 nieuwe woningen in Zuidhorn

bouwbreed

In het Groningse dorp Zuidhorn worden ongeveer 1140 woningen gebouwd. Aan de oostkant van het dorp verrijst de nieuw­bouwwijk De Oostergast. De plannen zijn concreet geworden; vastgoedbedrijf Plegt-Vos verwacht deze zomer te kunnen beginnen met de verkoop.

In het Groningse dorp Zuidhorn worden ongeveer 1140 woningen gebouwd. Aan de oostkant van het dorp verrijst de nieuw­bouwwijk De Oostergast. De plannen zijn concreet geworden; vastgoedbedrijf Plegt-Vos verwacht deze zomer te kunnen beginnen met de verkoop.
In de Oostergast gaat het om ‘landelijk wonen’ op grote groene kavels. Dit voorjaar wordt begonnen met het bouwrijp maken van het van oudsher agrarische grondgebied dat vroeger de boerderijen ten oosten van Zuidhorn verbond met de dorpskern. Een wijziging van het bestemmingsplan is in gang gezet. In september wordt begonnen met de bouw van de eerste fase; 265 woningen. De gemeente geeft een beperkt aantal kavels uit voor de vrije sector.
In de plannen is een 60 meter brede tunnel onder de spoorbaan opgenomen. De nieuwe woonwijk krijgt als centrale ontmoetings-plaats een ‘ouderwetse’ Brink.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels