nieuws

Roetfilter verplicht voor dieselvorktruck

bouwbreed

Vorkheffers met een dieselmotor die in een (half)gesloten ruimte werken moeten sinds 1 januari over een roetfilter beschikken. Deze voorziening moet minstens 70 procent van de schadelijke deeltjes uit het uitlaatgas halen. Blijkt het roetfilter bij een inspectie niet aan de regels te voldoen, dan moet de eigenaar van de vorkheffer het vervangen. De eigenschappen en de capaciteit van het filter moeten overeenkomen met de specificaties van de heftruck.

Vorkheffers met een dieselmotor die in een (half)gesloten ruimte werken moeten sinds 1 januari over een roetfilter beschikken. Deze voorziening moet minstens 70 procent van de schadelijke deeltjes uit het uitlaatgas halen. Blijkt het roetfilter bij een inspectie niet aan de regels te voldoen, dan moet de eigenaar van de vorkheffer het vervangen. De eigenschappen en de capaciteit van het filter moeten overeenkomen met de specificaties van de heftruck.

Reageer op dit artikel