nieuws

Rijkswaterstaat krijgt ‘luchtklas’

bouwbreed

DHV en TNO hebben het contract binnengehaald voor het opzetten van een kenniscentrum luchtkwaliteit. De adviesbureaus gaan daardoor een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling, uitwisseling en overdracht van kennis op het gebied van luchtkwaliteit binnen Rijkswaterstaat.

DHV en TNO hebben het contract binnengehaald voor het opzetten van een kenniscentrum luchtkwaliteit. De adviesbureaus gaan daardoor een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling, uitwisseling en overdracht van kennis op het gebied van luchtkwaliteit binnen Rijkswaterstaat.
Een team van vijftien consultants gaat vanaf deze maand de kennis op het gebied van lucht ontwikkelen, bundelen en vervolgens verspreiden via verschillende deelprojecten.
Zo onderzoekt het team het effect van diverse verkeersmaatregelen en de functie van het meten. Bovendien wordt de vertaalslag gemaakt van de Europese regels naar de dagelijkse praktijk van Rijkswaterstaat.
De ambtenaren krijgen de bevindingen gepresenteerd in een speciale ‘luchtklas’. Het onderwerp staat hoog op de agenda want projecten worden stilgelegd door de rechter als de normen worden overschreden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels