nieuws

Restauratie stadspoort

bouwbreed

Werknemers van loodgieters- en leidekkersbedrijf Van Wely uit Groessen zijn bezig met het vervangen van het leiwerk van de Sabelspoort in Arnhem. Het werk maakt deel uit van de restauratie van de barok-classicistische poort, die ooit één van de vier stadspoorten van de vesting Arnhem was. De Sabelspoort is de enige stadspoort van Arnhem die is overgebleven.

Werknemers van loodgieters- en leidekkersbedrijf Van Wely uit Groessen zijn bezig met het vervangen van het leiwerk van de Sabelspoort in Arnhem. Het werk maakt deel uit van de restauratie van de barok-classicistische poort, die ooit één van de vier stadspoorten van de vesting Arnhem was. De Sabelspoort is de enige stadspoort van Arnhem die is overgebleven.
De restauratie- en onderhoudswerkzaamheden aan de oude stadspoort bestaan uit stucwerk, voegwerk en de vervanging van leiwerk en kantelen. Bouwbedrijf Groot Roessink uit Voorst is hoofdaannemer en voert het metselwerk en het timmerwerk uit. De verwachting is dat de werkzaamheden in april afgerond zijn.
Foto: APA/Sjef Prins

Reageer op dit artikel