nieuws

Record aan uitgifte haventerreinen

bouwbreed Premium

– In het Amsterdamse havengebied is vorig jaar 80 hectare terrein uitgegeven. Daarmee is volgens het havenbedrijf Amsterdam een historische mijlpaal bereikt.

– In het Amsterdamse havengebied is vorig jaar 80 hectare terrein uitgegeven. Daarmee is volgens het havenbedrijf Amsterdam een historische mijlpaal bereikt.
Ruim een derde van de uitgegeven grond, 31 hectare, werd mogelijk nadat oude terreinen waren geherstructureerd. Het betreft onder meer het voormalige terrein van Ceres aan de Westhaven en het vroegere BP-terrein aan de Amerikahaven.
Voor dit jaar verwacht de organisatie een zelfde aantal hectares terrein uit te geven, alleen al in het eerste kwartaal naar verwachting 40 hectare. De haven Amsterdam wijst op de schaarste aan terreinen aan diep vaarwater.

Reageer op dit artikel