nieuws

Prijzen op Franse woningmarkt lager

bouwbreed

De prijzen voor bestaande woningen in Frankrijk zijn vorig jaar gestegen met 7,1 procent. Dat is nog niet de helft van de 15,4 procent die in 2004 werd geboekt en ook een stuk lager dan de 10,4 procent van het volgende jaar. Gemiddeld liggen de woningprijzen nu op 2581 euro per vierkante meter vloeroppervlak, maar in de regio Parijs ligt dat niveau ongeveer 1000 euro hoger. De nationale federatie voor onroerend goed Fnaim verwacht dat de woningprijzen dit jaar met 3,5 tot 5 procent zullen toenemen.

De prijzen voor bestaande woningen in Frankrijk zijn vorig jaar gestegen met 7,1 procent. Dat is nog niet de helft van de 15,4 procent die in 2004 werd geboekt en ook een stuk lager dan de 10,4 procent van het volgende jaar. Gemiddeld liggen de woningprijzen nu op 2581 euro per vierkante meter vloeroppervlak, maar in de regio Parijs ligt dat niveau ongeveer 1000 euro hoger. De nationale federatie voor onroerend goed Fnaim verwacht dat de woningprijzen dit jaar met 3,5 tot 5 procent zullen toenemen.
De Fnaim verwacht niet ‘dat het dynamisme uit de markt verdwenen is’. Vorig jaar hebben bijvoorbeeld 430.000 gezinnen met een bescheiden inkomen een nieuw huis laten bouwen of een bestaand huis gekocht. Velen hebben daarbij kunnen profiteren van specifieke steunmaatregelen van de overheid. Ondanks de zes opeenvolgende renteverhogingen door de ECB is het rentepeil voor de meeste aspirant-kopers volgens de Franse federatie ook nog niet te hoog. “Maar de klanten van de makelaars aarzelen vanwege het vooruitzicht van een mogelijke politieke machtswisseling, terwijl anderen vanwege de voortdurende prijsstijgingen hun koopplannen voorlop ig hebben uitgesteld.”

Reageer op dit artikel