nieuws

Ook stadion en Land van Ooit slachtoffer

bouwbreed Premium

roosendaal – Koperdieven hadden het gemunt op een van de vier lichtmasten van het RBC Stadion in Roosendaal. Dinsdagochtend ontdekte een van de medewerkers dat de bedrading van de mast blootlag. Er bleek 20 meter koperdraad verwijderd te zijn. Bij een andere lichtmast was de kabelgoot al open, maar was de bedrading nog intact.

roosendaal – Koperdieven hadden het gemunt op een van de vier lichtmasten van het RBC Stadion in Roosendaal. Dinsdagochtend ontdekte een van de medewerkers dat de bedrading van de mast blootlag. Er bleek 20 meter koperdraad verwijderd te zijn. Bij een andere lichtmast was de kabelgoot al open, maar was de bedrading nog intact.
RBC is snel begonnen met het herstel van de beschadigde lichtmast om klaar te zijn voor de thuiswedstrijd vrijdagavond tegen De Graafschap. Ook plaatst RBC hekken rond de lichtmasten.
Eerder deze week werd ook het nieuwe attractiepark van het Land van Ooit in de Belgische plaats Tongeren slachtoffer van koperdieven. Door diefstal van elektriciteitskabels was de Belgische bouwer Strabag genoodzaakt om een deel van het personeel maandag naar huis te sturen. Er was geen elektriciteit meer. De schade bedraagt 10.000 euro.

Reageer op dit artikel