nieuws

Nog dit jaar definitief besluit over Wieringerrandmeer

bouwbreed Premium

De gemeenteraden van Wieringen en Wieringermeer hebben besloten dat de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van het Wieringerrandmeer mag worden getekend. Samen met de provincie Noord-Holland en het consortium Lago Wierense gaan de twee gemeenten het project nu verder uitwerken.

Er komt een masterplan en de financiering wordt verder uitgewerkt. De vier betrokken partijen, (gemeenten, provincie en de ontwikkelcombinatie) verwachten over negen maanden een plan klaar te hebben. Op basis daarvan beslissen de partijen elk definitief of het project wel of niet door gaat.
De kosten van de aanleg van het meer en de natuur eromheen is begroot op ruim 320 miljoen. Dat bedrag moet grotendeels worden opgebracht uit de opbrengsten van woningbouw, bijdragen van de betrokken gemeenten en provincie. Daarnaast wordt gehoopt op Europese subsidie.
Als de partijen, omstreeks oktober dit jaar, positief besluiten, wordt een grondexploitatiemaatschappij opgericht en zullen de gemeenten een intergemeentelijk bestemmingsplan opstellen. De bedoeling is dat in 2009 wordt begonnen met de uitvoering van het project, dat van Wieringen weer een eiland maakt.

Reageer op dit artikel