nieuws

Nieuwbouw Feyenoord op Varkenoord

bouwbreed

De gemeente Rotterdam en stadion Feyenoord zijn in gesprek over de bouw van een nieuw voetbalstadion op Varkenoord. Een grote en moderne voetbaltempel moet bijdragen aan verbetering van Rotterdams positie als organisator van internationale wedstrijden en concerten.

De gemeente Rotterdam en stadion Feyenoord zijn in gesprek over de bouw van een nieuw voetbalstadion op Varkenoord. Een grote en moderne voetbaltempel moet bijdragen aan verbetering van Rotterdams positie als organisator van internationale wedstrijden en concerten.
Volgens conceptplannen krijgt het nieuwe stadion een capaciteit van ongeveer 70.000 toeschouwers. In en rond het stadion zijn honderd bedrijfsunits, 2500 business seats en 10.000 parkeerplaatsen voorzien. De nieuwe Kuip zou een dak moeten krijgen dat over de gehele breedte van het speelveld kan worden geopend. Met de keuze voor Varkenoord, gelegen tussen het huidige stadion en de Maas, zijn andere opties van de baan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels