nieuws

Nermaco toont hefsteiger Haki

bouwbreed

Nemaco Bouwmachines toont tijdens de Bouwbeurs Utrecht (5 tot en met 10 februari) een hefsteiger van de Zweedse machinebouwer Haki.

Het technische principe van een hefsteiger is gelijk aan dat van de bouwlift. Nemaco adviseert de hefsteiger als alternatief voor stalen steigers. Via Revo Rent verhuurt het bedrijf drie modellen met een capaciteit van respectievelijk 700, 1200 en 2000 kilo.
Het plateau heeft een lengte van 3,5 tot 15 meter. De praktijk leert Nemaco dat een hefsteiger, mits goed verankerd, veilig is te gebruiken tot 200 meter hoogte. De hef/daalsnelheid bedraagt 9 meter per minuut. Twee motoren genereren elk 2,2 kilowatt uit een krachtstroomaansluiting van 400 volt.
De hoofdstroomzekering weerstaat 25 ampère. Op het platform leveren twee concactdozen 220 volt voor elektrische gereedschappen. Nemaco levert de hefsteigers met een vrachtwagen op de locatie af. De transportbreedte en -hoogte van de machines komen op respectievelijk 1,8 en 2,5 meter. Het basisgewicht bedraagt 2360 kilo.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels