nieuws

Nederlandse vestigingen geven Topps Tiles flinke ‘boost’

bouwbreed Premium

De Britse tegel- en laminaathandel Topps Tiles draait goed, vooral dankzij de goede gang van zaken bij de zeventien Nederlandse vestigingen. Topps Tiles heeft in de vier maanden sinds 1 september een 4,7 procent hogere omzet geboekt.

Bij de zeventien Nederlandse vestigingen ging de totale omzet met 41,5 procent omhoog terwijl de vergelijkbare verkopen (zonder nieuwe zaken) in ons land 19,1 procent hoger lagen. Topps Tiles hoopt de komende maanden in ons land vijf nieuwe filialen te openen.
Bestuursvoorzitter Barry Bester heeft dat meegedeeld tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering. Topps Tiles heeft in Groot-Brittannië inmiddels 278 vestigingen en hoopt er in de rest van het boekjaar tot september nog 23 te openen. Het bedrijf is daarmee de grootste specialist op het gebied van tegels en houten vloerbedekking.
Elders in de Britse bouwsector laten de eerste berichten zien dat 2006 een goed jaar is geweest. Woningbouwer Taylor Woodrow voltooide in Groot-Brittannië 8.294 woningen, 1,4 procent meer dan een jaar eerder. De gemiddelde verkoopprijs ligt nu op 285.000 euro, terwijl per eind december voor bijna 800 miljoen aan opdrachten in de boeken stond. Taylor Woodrow is redelijk optimistisch over de Britse woningmarkt, hoewel de rente-ontwikkeling roet in het eten kan gooien. Net als collega George Wimpey wordt ook dit Britse bedrijf wel flink geraakt door het instorten van de Amerikaanse woningmarkt. Op die activiteiten heeft Taylor Woodrow daarom 30 miljoen euro moeten afschrijven.
Ook de kleinere woningbouwer Redrow waarschuwt dat de onzekerheid over het rentepeil de voor de woningmarkt belangrijke lentemaanden kan verstoren. Redrow kon in de eerste helft van het boekjaar 2.214 woningen opleveren, een toename met 7 procent. De gemiddelde prijs ligt bij dit bedrijf op 240.000 euro. Redrow meldt bovendien dat het nu 21.000 stukken land voor toekomstige woningprojecten in bezit heeft. Het in bouw en gebouwenbeheer gespecialiseerde Alfred McAlpine heeft laten weten dat de winst over 2006 ‘aan de bovenkant van de verwachtingen’ is uitgekomen. Het bedrijf ‘gaat 2007 in met een groter opdrachtenboek en een gezonde pijplijn vol nieuwe mogelijkheden’.

Reageer op dit artikel